به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در استان کردستان، حجت الاسلام مصطفی اسفندیاری، در جمع طلاب مدرسه علمیه امام صادق علیه السلام قروه با اشاره به اینکه تاکنون به صورت علمی و قطعی با مسئله پژوهش برخورد نداشته ایم، اظهار داشت: امروزه پژوهش و تحقیق در حوزه ها و مدارس علمیه جهان اسلام از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که قابل وصف نمی باشد.
معاون پژوهش مدرسه علمیه امام صادق (ع) قروه گفت: امام خامنه ای درباره اهمیت و جایگاه رفیع پژوهش در حوزه ها و مدارس علمیه می فرمایند:« عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها و فعالیتهای حوزه باید مورد توجه قرار گیرد».
احجت الاسلام اسفندیاری با اشاره به اینکه پژوهش سرچشمه نوآوری در حوزه های علمیه است، افزود: اهمیت و جایگاه پژوهش در هر علمی بر کسی پوشیده نیست. حوزه هاي علميه نیز به عنوان طلایه داران هدایت و پرچم داران دین مبین اسلام به عنوان یکی از اصلی ترین علوم انسانی از این قاعده مستثنی نبوده و نخواهند بود.
معاون پژوهش مدرسه علمیه امام صادق (ع) قروه اظهار داشت: امروزه پیشرفت علم و تکنولوژی و اکتشافات در زمینه های گوناگون و بخصوص در فنآوری های نوین، به بحث تحقیق و پژوهش علوم سرعت چشمگیری بخشیده است. ابزارهای نو و پیشرفته در هر علمی مسیر کنکاو و جستجو را بیش از گذشته برای دانش پژوهان آن هموار ساخته و همین مساله سبب دسترسی آسان به منابع معرفتی، علوم و یافته های علمی شده است به گونه ای که امروزه به راحتی می توانید حجم عظیمی از اطلاعات را به دست آورید.
این استاد حوزوی گفت: بدون شک در زمان کنونی ما آن گونه که شایسته و بایسته است جایگاه تحقیق و پژوهش تثبیت نشده است و نیاز به کار و تلاش بیشتر دارد.
حجت الاسلام اسفندیاری ادامه داد: اهتمام پژوهشگران و استقبال از طرح های پژوهشی، پرورش محققین جوان و هموار کردن مسیر برای محققین زبده و زبردست از مسائلی است که خلا آن در حوزه ها و مدارس علمیه به عینه محسوس است.
وی با اشاره به اینکه حوزه علمیه باید همگام با پیشرفت جهان، از ابزارهای پژوهشی جدید و نوین بهترین استفاده ها را ببرد، تاکید کرد: توقع اين است که حوزه های علمیه همگام با پیشرفت های دنیا از ابزارهای پژوهشی جدید استفاده کنند و زمینه را برای آموزش دانش پژوهان مهیا نمايند، زیرا بدون شک لازمه این کار در ابتدای کار مشخص کرده و ایجاد انگیزه در طلاب جوان و آشنایی آنها با مسائل پژوهشی و تحقیقی در علوم حوزوی است.